Paremman istunnan edellytykset – ratsastajan kehonhallinta

Luo itsellesi edellytykset hallittuun ja joustavaan istuntaan. Säily pehmeänä ja liikkuvana myös läpi siirtymisten ja muiden tehtävien.

Tässä verkkovalmennuksessa opit kehonhallinnan taitoja, joita tarvitset hyvään istuntaan ja ratsastukseen. Valmennuksen jälkeen ymmärrät paremmin omaa kehoasi ja sen liikettä, tunnistat haastavat hetket ja osaat työskennellä niiden läpi. Harjoitukset ja kotitehtävät tehdään jalkaisin ilman hevosta, mutta saat myös vinkkejä satulaan. 

Olen tuonut tähän valmennukseen ne elementit, joita haluan omien valmennettavieni harjoittelevan varsinaisten valmennusten välissä. Vahvistamalla taitoja päivittäisellä huomiolla ja pienillä harjoituksilla ne on helpompi ottaa käyttöön myös ratsastaessa. 

  1. Katse: Liikkeen pehmeys syntyy katseesta
  2. Pää & niska: Vapaa niska mahdollistaa vapaan liikkeen koko kehon läpi
  3. Lantio: Perustukset tasapainoon
  4. Hengitys & rintakehä: Hengitä koko vartalollasi
    • Bonus: Lavan korjaus ilman rintarangan yliojennusta
  5. Vahva nilkka ja jalkaterä tukevat ratsastajan istuntaa
  6. Lonkkanivelen ja selän yhdistetty liikehallinta 
  7. Liikkeenhallinnan ja liikkeen rentouden säilyttäminen muuttuvissa tilanteissa kuten siirtymisissä 

Valmennus starttaa 8.1.2024 ja kestää 4 viikkoa. Materiaalit ovat käytettävissäsi 3 kuukautta. Voit kysyä apua ja saada vertaistukea valmennuksen omassa Facebook-ryhmässä.

Valmennuksen hinta on 59,00 €. Sen voi maksaa myös Epassin tai Smartumin liikuntaedulla.

Valmentajasi on fysioterapeutti (AMK) Laura Santakivi. Laura on erikoistunut äitiys- ja lantionpohjan fysioterapiaan, mikä tarkoittaa tiivistä työskentelyä koko keskivartalon ja alaraajojen haasteiden kanssa. Lisäksi Laura on I-tason Centered Riding -ohjaaja ja pitää istuntavalmennuksia ratsastajille Keski-Uusimaan ja Kanta-Hämeen alueella. Laura on itse ratsastanut jo yli 30 vuotta. Isona vaikuttimena fysioterapia- ja opetustyöhön on ollut myös Alexander-tekniikan opiskelu.

Valmennus on nyt ennakkomyynnissä! Ilmoittaudu mukaan nyt – saat laskun ja osallistumisohjeet sähköpostiisi viimeistään kaksi viikkoa ennen valmennuksen alkua.