Esittely

Olen fysioterapeutti (AMK) ja I-tason Centered Riding -ohjaaja. Olen aiemmin opettanut myös vanhoja swing-tansseja ja opiskellut viimeisen noin kymmenen vuoden aikana Alexander-tekniikkaa kymmenillä yksityistunneilla. Aiemmalta koulutukseltani olen ohjelmistotekniikan diplomi-insinööri, ja teenkin tällä hetkellä isoimman osan työviikostani potilastietojärjestelmän tuotepäällikkönä. Lisäksi olen äiti, kouluratsastaja ja pienen kotitarvetilan emäntä.

Aloitin erikoistumisen äitiysfysioterapiaan loppuvuonna 2019 vielä opiskellessani, ja pääsinkin harjoittelemaan äitiysfysioterapian taitoja jo opiskeluaikaisissa harjoitteluissani. Olen aina nähnyt itseni ennen kaikkea työikäisten tule*-fysioterapeuttina, mutta näin välttämättömäksi ymmärtää raskauden, synnytyksen ja hormonitoiminnan vaikutukset naisen kehon toimintaan. Vuoden 2021 aikana suoritin Tampereen ammattikorkeakoulun 15 opintopisteen Lantionpohjan toimintahäiriöiden ennaltaehkäisy ja hoito -täydennyskoulutuksen.

Tein opinnäytetyöni ratsastavan äidin paluusta harjoitteluun raskauden ja synnytyksen jälkeen, ja autankin mielelläni takaisin satulaan tähtääviä äitejä myös vastaanotollani. Olen syventynyt ratsastajan biomekaniikkaan ja kehonkäyttöön, ja pyrin kokoajan kehittämään osaamistani entisestään laajemmaksi.

Asiakkaani ovat kiittäneet minua motivoivaksi ja syitä ja seurauksia selkeästi avaavaksi fysioterapeutiksi ja valmentajaksi. Minulle fysioterapian keskiössä olet aina sinä – harjoittelun täytyy istua sinun arkeesi ja valitun suunnan täytyy tuntua järkevältä myös sinun mielestäsi.

Työskentelen äitien, ratsastajien ja muiden liikkujien kanssa. Fysioterapiavastaanottoni toteutuu Hyvinkäällä Hyviteralla, ja lisäksi ohjaan ratsastajien istuntavalmennuksia kotitilallamme ja asiakkaiden omilla talleilla. Minulla on käytössäni ultraäänilaite, jonka avulla pystymme tutkimaan tarkemmin lihasten ja lihaskalvojen toimintaa.

* tule = tuki- ja liikuntaelimistö eli luuranko, lihakset, nivelet, kaikki nivelsiteet, lihaskalvot jne